Welkom bij RT Voorjou! 

Sinds Mei 2016 ben ik naast NEI, EFT & NLP coach ook gecertificeerd coach voor de leermethode ‘Ik leer anders’. Bij RT Voorjou! Ben je aan het juiste adres voor lees en leerproblemen. RT Voorjou! biedt hulp en ondersteuning voor kinderen op de basisschool. In mijn praktijk PuurJij! Ontmoet ik veel kinderen met o.a.; concentratie problemen, faalangst, leerproblemen en een vermoeden van dyslexie of dyscalculie. Ik vind het en mooie aanvulling om met deze kinderen naast het werken aan hun zelfvertrouwen en concentratie ze de lesstof van de basisschool eigen te maken. De training ‘ik leer anders’ vertaald de lesstof naar jouw manier van denken.

#Beeldenkers zijn heerlijke creatieve mensen#

Tarieven

De basistraining bestaat uit een vier sessies van ongeveer een uur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het werkboek “ik leer anders”. De training vind plaats in mijn praktijkruimte. Bij jonge kinderen is het prettig dat er een ouder / verzorger bij aanwezig is. Ook losse of extra sessies zijn mogelijk, om bijvoorbeeld te oefenen met de tafels, klokkijken of breuken.

Kosten

Sessie 60 min €55,-

Werkboek €39,- (oa te bestellen bij bol.com)

De sessies mogen per keer betaald worden

Beelddenken

Ongeveer 5% van de mensen denkt in beelden. In een klas zijn dit al gauw 1 of 2 leerlingen. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Beelddenkers herken je vaak aan de hand van de volgende signalen:

  • Beelddenkers lezen vaak spellend en/of radend.
  • De volgorde van cijfers, het alfabet en de tafels kunnen voor problemen zorgen.
  • Ze hebben problemen met hardop lezen, terwijl terug vertellen (begrijpen dus) wel goed gaat. Ze weten vaak prima waar het verhaal over gaat.
  • De spellingsregels zijn wel bekend maar worden door beelddenkers nauwelijks toegepast of geautomatiseerd.
  • Bij kinderen die in beelden denken gaat automatiseren moeilijk tot slecht.
  • Beelddenkers hebben vaak moeite met links of rechts, de eu, b of p.
  • Beelddenkers hebben veel zelfbedachte strategieën, bijvoorbeeld voor rekenen, lezen, het oplossen van problemen en de manier van leren.

Dikwijls hebben beelddenkers een leerachterstand, AD(H)D of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de manier van denken van het kind.

#beeldenkers zijn snelle denkers en komen snel tot een oplossing#

X

Pin It on Pinterest

X
Share This