Vanaf het moment bij onze moeder in de buik, voelen we van alles. Alle onverwerkte gebeurtenissen en emoties, die we gedurende ons leven meegemaakt hebben worden opgeslagen in ons onderbewuste. Deze weggestopte emoties worden blokkades genoemd en kunnen klachten veroorzaken. Iedereen heeft bewust of onbewust emotionele blokkades. De blokkades zorgen ervoor dat je een emotie die je wilt vermijden (onzekerheid) onbewust creëert of in stand houdt.

Vergelijk het met een auto die je even parkeert op een parkeerplaats. Parkeer je vaker auto’s zonder deze een keer van de parkeerplaats af te halen. Dan kan de parkeerplaats overvol raken. Er kan niets meer bij! Dit is het moment dat je er niet meer omheen kunt en er lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

Hoe werkt het

NEI is een methode waarmee we een zoektocht starten naar de oorzaak van emotionele of lichamelijke klachten. Met behulp van een biotensor maken we contact met het onderbewuste. Hier liggen de onverwerkte gebeurtenissen en emoties opgeslagen.

Door het stellen van specifieke vragen brengen we in kaart welke emoties blokkeren. Door het opsporen van deze emoties komen ze in ons bewustzijn. Om deze emotie daadwerkelijk te kunnen verwerken moeten onze linker en rechterhersenhelft samenwerken. Samenwerken gebeurd door het krijgen van inzicht, je begrijpt hoe je klachten zijn ontstaan en welke impact ze hebben gehad op je gedrag.

Door bewustwording en inzicht kun je nare gevoelens en klachten loslaten. Je leegt letterlijk de parkeerplaats!  Hiervoor in de plaats zetten we een positieve emotie zodat je er mee om kan gaan en het je rust, energie en vertrouwen geeft.

Signalen van ons lichaam

Ons lichaam is van nature intelligent en wil er voor zorgen dat je gezond en in balans blijft. Wanneer je uit balans bent of niet gezond bezig bent. Geeft je lichaam duidelijke signalen bijvoorbeeld fysieke, emotionele of psychologische klachten en/of problemen. vaak luisteren wij niet goed naar deze klachten / signalen. We onderdrukken ze zelfs vaak. Denk maar eens aan het innemen van een paracetamol bij hoofdpijn. hierdoor zal in de meeste gevallen de pijn (het symptoom) vaak tijdelijk verdwijnen.

Ons lichaam wil ons eigenlijk iets vertellen, we zijn verleerd om naar de signalen van ons lichaam te luisteren. Je kunt dus een paracetamol innemen (symptoombestrijding) maar je lost de oorzaak niet op.

Zolang de oorzaak niet wordt opgelost zal het lichaam steeds blijven proberen om signalen af te geven. Hoofdpijn klachten kunnen dus overgaan naar migraine maar ook naar andere klachten. Zo wordt het lastiger achter de boodschap van je lichaam te komen. Word je dus bewust van je klachten en luister naar je lichaam zodat klachten niet erger worden.

Kinderen

Kinderen doen net als volwassen continue ervaringen op. Ze zijn puur en voelen feilloos de emoties van mensen uit de omgeving aan. Zo kan een confrontatie met een grote hond op 1 jarige leeftijd heel schokkend zijn. Ondanks dat het een hele lieve hond is. Wanneer iemand gespannen of verdrietig is voelen ze dat. Maar begrijpen dat is wat anders.

Door ervaringen kan het zijn dat een kind vroeg of laat niet lekker in zijn vel zit. Dit wordt meestal zichtbaar in het gedrag van een kind. Ze kunnen boos, verdrietig of angstig reageren.

Bij baby’s zie je vaak dat ze veel huilen en ontroostbaar zijn. Op school kunnen kinderen moeilijkheden ervaren zoals, hooggevoeligheid, dyslexie, dyscalculie, ADHD en of concentratie problemen. Het kan zich ook fysiek uiten in bijvoorbeeld buikpijn, verstoppingen of eczeem. Voor kinderen is het het ook belangrijk om emoties te kunnen uiten en deze niet weg te stoppen.Allemaal redenen om als ouder aan de bel te trekken.

Waarom heeft een kind hier last van? Wat blokkeert hier? Jonge kinderen en baby’s kunnen via een van de ouders behandeld worden.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This