NLP

Staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.
Het is een communicatiemodel. Dat ons op een praktische manier duidelijk maakt dat ons gedrag wordt bepaald door overtuigingen, voorgeprogrammeerde stappen en onbewuste reacties.

Het gaat om het veranderen van denkpatronen, oude patronen worden niet gewist. Wel worden er een nieuwe paden naast gelegd.
NLP biedt technieken om op een snelle manier veranderingen bij jezelf en anderen te bewerkstelligen.
De kracht van NLP ligt, naast het in kaart brengen van iemands ideaal of doel, vooral in het bereiken van dit doel. Door NLP toe te passen kun je nare gevoelens omzetten in een neutraal gevoel of nog beter naar een goed gevoel.

Emotioneel Evenwicht (EE)

EE is een behandelmethode om snel acute stress op te lossen of het hervinden van je emotionele balans. EE werkt met acupunctuurpunten om acute stress op te lossen.
Met behulp van de biotensor test ik welk meridiaan punt zwak is.

Door het meridiaan te stimuleren door middel van de acpasonic en het zeggen van een bepaalde affirmatie, wordt de weg vrij gemaakt voor de emotie om vrij te kunnen stromen door het lichaam.
Deze methode wordt toegepast bij angsten, frustraties en fobie├źn, maar ook om van verslavingen af te komen. Door de eenvoud van de methode is deze naderhand ook thuis toe te passen.

Emotianal Freedom Techniques (EFT)

Bij EFT maak je gebruik van herinneringen waaraan een negatieve emotie is gekoppeld. Door gebruik te maken van focus (visueel) en de juiste woorden (auditief) maken we verbinding met de herinnering en neutraliseren we deze emotie met behulp van acupressuur.

De herinnering aan een vervelende of traumatische gebeurtenis zal niet verdwijnen, wel de emotie die er aan is gekoppeld. EFT kun je inzetten voor elk probleem dat een stress- of spanningselement bevat.

X

Pin It on Pinterest

X
Share This